HomeBanner_AkUniAtrium_w1.jpg

Making vibrant spaces

The University of Auckland, Auckland, New Zealand

Application Kaynemaile-Armour™ Tension Screens
System benefits Safety from falling, weather screening, solar shading
Architect architectus
Installation Fletcher Interiors Limited, GRJ Developments
Colour Ruby Red

 

 

Summary

This striking floor-to-ceiling, twin layer Kaynemaile screen has transformed an outdoor atrium in a busy inner-city campus into a vibrant meeting area. It handles rain and wind protection and code-compliant fall protection with ease—creating a beautiful, breathable space in a previously under used area.

 
 
 
 

 

Product Features

Fire Resistant

Kaynemaile mesh has high dimensional stability, excellent heat resistance and achieves the highest 1S rating in the ISO 9705 room test. We use UL94 V-0 at 3mm, rated self-extinguishing and suitable for high density public spaces.

Nil-waste manufacturing

Our mesh is made from recyclable polycarbonate. We make to order and our unique manufacturing process means there is no waste. Kaynemaile mesh has only 1/8th of the embodied energy compared to metal mesh.

Unlimited screen size

We can make any height or width with no joins or distracting gaps.

 

You might also be interested in...

For more inspiration visit our gallery

Unique sculptural lighting

Designed by and for students at Cornell University’s College of Human Ecology this community meeting space features unique cloud-like light fixtures made from Luxmaile... Read More

Shed 10, Queens Warf, Space Dividing Folding Screens

Shed 10 is a heritage listed, events space and cruise ship terminal on Auckland City’s waterfront. Spacemaile Folding Screens were chosen to compliment the historical... Read More

Kaynemaile-Armour: Unique Architectural Facade

Kaynemaile collaborated with architecture firm ThomasAdsett to realise the facade system concept as part of the $50 million upgrade to Aspley Hypermarket shopping centre in Queensland. Stretched over a geometric steel frame... Read More

Functional and flexible space dividers

The design at Nokia’s North London headquarters called for flexible and informal workspaces. Gensler selected Spacemaile to create breakout areas and screens for... Read More