Cart 0
 

Making an Entrance at the Red Dot Museum

Design Makk Architects | Project Red Dot Museum Entrance | Location Singapore | Mesh Colour Custom Red

 
 
RedDot_Banner_w1.jpg
 

Six Kaynemaile hanging screens are suspended on either side of the entrance. The screens are staggered, framing the main doors and lit from the top…

 
 

The Red Dot Design Museum is the physical embodiment of the Red Dot Design Awards—one of the largest design awards in the world. Over the last 12 years, the Red Dot Design Museum Singapore welcomed some 645,800 visitors and hosted more than 688 events.

The Red Dot Design Museum Singapore sits in a full glass facade building located along the Marina Bay Waterfront Promenade. It relocated to this location in late 2017 after the building underwent an extensive refurbishment.

Designed by Cox Architects (Australia) & Architects 61 (Singapore), the building takes on a strong geometrical form and comprises a playful composition of structural steel elements and large overhanging roof that reflect the dynamism of Marina Bay.

Kaynemaile collaborated with Red Dot in conjunction with Makk Architects in Singapore to design the entrance of the museum. Six Kaynemaile hanging screens are suspended on either side of the entrance. The screens are staggered, framing the main doors and lit from the top to create a striking entrance piece day or night. The angles of the screens compliment the strong geometric form of the museum facade. The screens were hung using a simple fixing system and designed to move freely in the wind. To match Red Dot’s signature red Kaynemaile developed a custom colour to meet their specifications.

 
 

Product System Used

Kaynemaile Exterior   Multiple solutions for exterior environments—facade cladding, rain and wind screening and solar shading.

Kaynemaile Exterior

Multiple solutions for exterior environments—facade cladding, rain and wind screening and solar shading.

 

Other Case Studies

case studies