Cart 0
 

Residential Solar Shading

Project Solar Screen for Stewart House (aka ‘Chain Mail’)  |  Design Adam Taylor Architecture  |  Location Mount Maunganui, New Zealand  |  Photography Marshall Masters

 
 
Gallery_StewartHouse_w1.jpg
 

Kaynemaile provides solar reduction and privacy for this home situated steps away from the beach.

 

Mesh Colour

Bronze

Bronze

 
 

Kaynemaile easily copes with the demanding coastal environment and extreme Southern Hemisphere sun.

Privacy screening was a major factor for material selection as the house faces a busy road in the seaside town of Mount Maunganui. Kaynemaile provides privacy without restricting the sea views.

Installed as single pieces within a simple steel sub-frame, the screen is an elegant contrast to the harder material surfaces of the house.

Awards

  • ADNZ Resene Architectural Design Awards National Winner — Residential New Homes 150m2-300m2

 
 

Product System Used

Kaynemaile Exterior

Multiple solutions for exterior environments—facade cladding, rain and wind screening and solar shading.

 

Other Case Studies

case studies